Kokedama

Kokedama – hængende have eller planteplaneter.

Jeg er blevet lidt facineret af kokedama – det der med at dyrke planter i mosbolde.

kokedama

Kokedama er egentlig en japansk tradition i familie med bonsai. Kort fortalt går det ud på, at tage planten ud af sin potte og i stedet pakke den ind i en bold af mos. Planten kan så stilles på et kønt fad eller sågar hænges op i vinduet.

kokedama

Det skulle helt klart prøves. Ok, indrømmet – det var ikke helt så nemt, som jeg havde forestillet mig, men absolut heller ikke en umulig opgave. Og som med så meget andet gælder det også her, øvelse gør mester. Mester er jeg ikke endnu, men det er dog blevet bedre. :-)

kokedama

Mit første forsøg med kokedama. Selvom den blev mere oval end rund, er den nu stadig godkendt – det er trods alt den første, og nogle gange er det flot bare at gennemføre! Er det ikke?

kokedama

Anden gang gik det noget bedre. Næsten rund nu.

Ca. 1 gang om ugen, eller når din kokedama føles let, er det tid at vande. Stil den i en skål vand og lad den trække i ca. 10 min. til den har suget vand og igen fået vægt. Når den har dryppet af et øjeblik – dup evt. med et stykke køkkenrulle, er din kokedama klar til at blive hængt op igen.

Har du også fået lyst til at lave din egen kokedama, så finder du en rigtig fin beskrivelse og vejledning her hos OPENgardenCPH.

Og så er der jo også den nemme løsning

kokedama

- for en lille metalkurv med mos og plant heri!

Og hvis alt andet glipper kan du købe meget fine kokedama – fikse og færdige – her hos Plukk.

De små metalkurve er fra min egen webshop, her kan du også finde jutesnor i sort og grøn.

Rigtig god fornøjelse!

Dette indlæg blev udgivet i Dekorationer og blomsterbinding, Stueplanter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>